latinica  ћирилица
30/09/2023 |  15:55 | Аутор: РТРС

Одбојкашки савез БиХ без неколико важних извјештаја, колеге из Српске разочаране

Скупштина Одбојкашког савеза БиХ одржана је данас у Сарајеву.
Скупштина Одбојкашког савеза БиХ - Фото: Уступљена фотографија
Скупштина Одбојкашког савеза БиХФото: Уступљена фотографија

На сједници није усвојен Извјештај о раду за период од септембра прошле, до истог мјесеца ове године, као ни Извјештај о финасијском пословању за 2023. годину.

- Разочаран сам односом колега који долазе као представници Одбојкашког савеза Федерације БиХ. Неусвајајући извјештаје, а нажалост ни финансијски план, директно су против одбојкашког спорта у БиХ, а посебно против репрезентације БиХ. Не знам због чега су то урадили, али вјероватно су инструисани од одређених руководниХ струкрура Одбојкашког савеза БиХ. Жао ми је, али изгледа да је на овај начин утабан пут нејединству у одбојкшаком спорту БиХ, што никада до сада није био случај - рекао је Дејан Травар, члан Скупштине Одбојкашког савеза БиХ.

Директор Универзитетског одбојкашког клуба БЛ Волеј Војислав Опачић такође је разочаран посљедњим дешавањима и односом Одбојкашког савеза ФБиХ.

- Плашим се да је дјеловање Одбојкашког савеза ФБиХ у смислу да се наплаћују таксе играчицама и играчима који прелазе из Федерације у Републику Српску корак ка разградњи и нејединству Одбојкашког савеза БиХ. Нисам сигуран да ли је овакво дјеловање у складу са правилима Европске одбојкашке конфедерације и да ли је законито, али у сваком случају неморално. На овај начин, одлука из ФБиХ ентитеским савезима даје обрисе државности и репрезентативности, јер се такве таксе наплаћују само приликом преласка из једне у другу националну федерацију - појаснио је Опачић.

Неусвајање Извјаштаја и финасијског плана доводи у питање будуће финасирање Одбојкашког савеза БиХ.