latinica  ћирилица
30/09/2023 |  16:39 | Аутор: РТРС

Бањац: Са садашњим руководством Република Српска неће бити у невољи

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац рекао је данас у Добоју да Република Српска са садашњим руководством неће бити у невољи већ да ће се кратати ка самосталности и самостално одлучивати о својој судбини у оквиру Дејтонског споразума.
Милорад Додик и Дарко Бањац - Фото: Уступљена фотографија
Милорад Додик и Дарко БањацФото: Уступљена фотографија

Он је нагласио да је убијеђен да ће Милорад Додик као предсједник Републике Српске и предсједник најаче политичке партије СНСД-а, успјети да води политику усмјерену ка јединству српског народа и очувању Републике Српске.

- На том путу имаћете великог пријатеља, лично у мени и у НПС јер ћемо стајати заједно на путу многих изазова које нас чекају ка јединству нашег народа и очувању Републике Српске, заједно раме уз раме, јер се пријатељи познају у невољи и тада треба да будемо заједно - нагласио је Бањац.

Бањац је навео да Република Српска са садашњим руководством неће бити у невољи већ да ће се кретати ка путу што веће самосталности и самостално одлучивати о својој судбини у оквиру Дејтонског споразума.

- Ако то не буде могло, има и других начина - додао је Бањац који је данас у обраћању на Седмом сабору СНСД-а у Добоју предсједнику Милораду Додику унапријед честитао на избору за предсједника странке.

- На политичком небу Републике Српске сарађујемо релативно кратко, двије и по године, јер је НПС тада Формирана, али захваљујући нашој сарадњи успјели смо за годину и по дана да постанемо парламентарна странка у Народној скупштини Републике Српске - рекао је Бањац.

Нагласио је да са лидером СНСД-а Милорадом Додиком сарађује много дуже.

- Били смо колеге, а сада смо постали и пријатељи и надам се да ћемо то у наредном периоду остати, те да ћемо Републику Српску провести кроз све изазове који је чекај - закључио је Бањац.