latinica  ћирилица
30/09/2023 |  17:02 ⇒ 20:50 | Аутор: РТРС

Додик: Компанија "Еко инвестмент" улаже 100 милиона евра (ВИДЕО)

Циљ компанија "Еко инвестмент", у чијем је власништву и фабрика "Целекс", да у наредном периоду повећа ниво производње и број запослених, а први корак за реализацију инвестиције од 100 милиона евра је Меморандум о разумијевању који су данас потписали премијер Српске Радован Вишковић и представник чешке компаније Милан Фило, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Потребно је регулисати имовинско-правне односе да би се могли градити нови објекти и да би се могле поставити најмодерније машине у области производње папира. Компанија је извозно оријентисана и за Републику Српску је важно да у свом билансу има извоз који је важан економски показатељ - рекао је Додик на конференцији за новинаре у Лакташима након потписивања Меморандума о разумијевању.

Он је навео да је "Целекс" била увијек социјално одговорна компанија упркос тешким тренуцима, а посљедњи је пожар који је захватио погоне фабрике који је проузроковао вишемилионску штету.

- Извршавали су своје друштвене обавезе. Ово што се десило подразумијева потребу да Влада буде присутна - рекао је Додик.

Он је рекао да су представници компаније одлучили да додатно инвестирају у Републику Српску.

- Договорили смо се шта Влада треба да учини и то је све дио меморандума. Моје је само да честитам. Нама је важно да очувамо радна мјеста и да подржимо компанију која даје добре резултате, и у наредном периоду - навео је Додик.