latinica  ћирилица
01/10/2023 |  09:43 ⇒ 11:55 | Аутор: РТРС

Вучић: Урадили су све да униште Србију, Србија ће побједити!

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас, говорећи о ситуацији на КиМ и кампањи покренутој против Србије, да "су урадили све да униште Србију, али да ће Србија побједити".
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs)

- Урадили су све да униште Србију, Србија ће побиједити! - истакао је Вучић у видео снимку објављеном на Инстаграму.

- Поштовани грађани, за нама је тешких седам дана, најтежих у последњих 15 година. Најтежих због догађаја на КиМ и кампање покренуте против наше Србије, кампање лажи и неистина. Како наш народ каже, не пада снијег да покрије брег, већ да свака звијер покаже траг. Могли смо да видимо да имамо пријатеље који нису бројни, али су храбри - рекао је Вучућ.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- То су људи који достојанствено штите и поредак УН и право малих на свој глас. Право на живот и опстанак малих нација. Такође, били смо суочени са најтежим могућим притисцима. Један принцип важи за све друге, односно тај принцип изненада више не важи само за једне а то су Срби - казао је Вучић.

- Када је осам полицајаца убијено у Сјеверној Македонији то нису урадили терористи иако су урадили на територији суверене земље признате од УН, а када један полицајац, који узгред по Бриселском споразуму не може да буде ту гдје је био, буде убијен, а што осуђујемо и на који начин не оправдавамо, онда сви Срби до 14 кољена морају да буду истражени, похапшени, побијени без икакве одговорности и права да се бране - додао је Вучић.

Вучић је навео да су претходних дана лагали много о присуству војних снага Србије.

- У ствари, да будем сасвим отворен, сметало им је то што су схватили да Србија има, како кажу, софистицирано оружје. Ми ћемо наставити да улажемо у одбрану своје земље, али Србија жели мир. И све што су изговарали измишљали су и лагали и знали су притом да измишљају и лажу - поручио је предсједник Вучић.

Он је додао да је, међутим, највише и најтеже било слушати приче како морамо да поздравимо акцију такозване косовске полиције и џаба су била увјеравања да то није урађено на професионалан начин.

- Џаба је било наше питање које је остало без одговора зашто је Еулекс одбијен да учествује у самој операцији, него их смјестили у оперативну собу да могу само из даљине да гледају како они нешто раде, а морају да подрже, јер све што је против Срба мора да буде поздрављено - навео је Вучић.

- Ти покушаји да ћутимо на то како су убијени неки од Срба нису успјели и неће проћи и зато вас обавјештавам да у року од 24 сата ћете то моћи да чујете и видите. Ми имамо исказе очевидаца, људи који су били на лицу мјеста и видјели како и на који начин су, најмање један рањени човек, убијен, звјерски. И Србија се неће умирити док се не сазна пуна истина, јер животи Срба не вриједе мање од других. И не интересује ме ко ће и колике притиске да врши, као што ме не интересује ни то како и на који начин мисле да повреде Србију својим лажима, и у региону, и у дјелу западних медија - казао је Вучић.

Он је поручио да је наше да се ујединимо, да будемо још снажнији, да градимо више фабрика, још више путева, болница, да снажимо нашу војску, да чувамо нашу земљу, да чувамо нашу Србију.

- А независност Косова можете само са сањате. Србија ће чувати Повељу Уједињених нација, Србија ће чувати Резолуцију 1244, Србија ће чувати своју територијалну цјеловитост. Нека живи Србија, побиједиће Србија - поручио је Вучић.