latinica  ћирилица
01/10/2023 |  12:18 ⇒ 20:18 | Аутор: СРНА

Проширена листа производа који ће појефтинити, у неким маркетима од јутрос производи већ снижени

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је да је знатно проширена листа привредних субјеката који учествују у кампањи "Друштвено одговорни", као и списак производа који ће појефтинити.
Прехрана - Фото: РТРС
ПрехранаФото: РТРС

Шулић је најавио да ће јавности сутра бити доступне детаљније информације о кампањи у коју су се у првом кораку укључили трговци из свих крајева Републике Српске, преноси Срна.

- Пратећи инфлаторна кретања, одлучили смо се за проширење кампање на произвођаче и добављаче, те су покренуте активности на креирању листе производа који ће бити обухваћени кампањом, а који ће грађанима бити доступни уз знатно нижу маржу, па чак и маржу од нула одсто које ће се одрећи сви учесници у ланцу снабдијевања - од произвођача, преко дистрибутера до крајњих трговаца - рекао је Шулић.

Према његовим ријечима, ресорно министарство је у јуну покренуло кампању "Друштвено одговорни" у којој ће, у свјетлу глобалних економских прилика, инфлације и раста цијена који погађају домаће тржиште, трговци показати гест солидарности и потрошачима понудити низ производа по сниженим цијенама, одричући се дијела марже.

У појединим маркетима и трговинама у Бањалуци од јутрос су истакнути производи које грађани могу купити у оквиру кампање "Друштвено одговорни".

На полицама се могу наћи различити сухомеснати производи по сниженим цијенама.

Акцију снижавања цијена домаћих производа, као вид помоћи становништву, иницирао је предсједник Српске Милорад Додик.

На састанку премијера Српске Радована Вишковића са представницима трговаца, добављача и домаћих произвођача договорена је могућност проширења кампање "Друштвено одговорно" у чијем је средишту исказивање солидарности према потрошачима пласирањем производа по нижим цијенама у продајним објектима у Српској.

Ресорни министар раније је изјавио Срни да одговорни произвођачи у Српској снижавају цијене прехрамбених и хемијских производа који ће бити јефтинији и до готово четири КМ него сада.