latinica  ћирилица
01/10/2023 |  14:40 ⇒ 20:01 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Маргиналци преко Додика желе да постану нешто, а он и Српска све јачи

Делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић изјавио је да на Милорада Додика "скакућу" сви сарајевски политичари већ више од 20 година и да они, један по један, одлазе у политичку историјску пензију, док је Додик ту и све је јачи и јачи, као што је јака и Република Српска.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је оцијенио да је евидентно да сваки маргиналац из политичког Сарајева мисли да ће постати нешто битан уколико нападне или увриједи Милорада Додика, те да имају имало памети, требало би да се поуче да је он све јачи.

Према његовим ријечима, Додик је и даље итекако избор број један грађана Републике Српске, док с друге стране, само је у Федерације БиХ могуће да имају министра полиције и министра војске који долазе из исте коалиције и који су обојица имали озбиљне проблеме са законом иабили пресуђивани.

- Милорад Додик никада није имао проблеме са законом, а био је под лупом свих могућих тужилаштава која су била под притисцима свих могућих амбасада да му ископају било шта. На крају су се досјетили тога да доведу некаквог странца који нема никакав легитимитет, којег нико није изабрао, који нема никакву функцију и ни улогу у БиХ и онда су њему дали да он сам напише да ће он да мијења и намеће законе и ако не буде поштовао његове законе, који не вриједе баш ништа, да ће онда да иде у затвор - поручио је Ковачевић.

Он сматра да ће све то да падне, као што су пали и сви досадашњи напади и на Милорада Додика и Републику Српску.

- Оно што ће на крају да остане јесте јак Милорад Додик, јака Република Српска и, на крају крајева, слободна Република Српска - рекао је Ковачевић за Алтернативну телевизију, реагујући на изјаву министра унутрашњих послова ФБиХ Раме Исака да се "грађани БиХ не обазиру на реторику Милорада Додика".