latinica  ћирилица
01/10/2023 |  15:43 ⇒ 20:01 | Аутор: sputniknews.com

Сахрањена тројица Срба убијених у Бањској (ВИДЕО)

Тројица Срба, Игор Миленковић, Бојан Мијаиловић и Стефан Недељковић, који су убијени током сукоба са припадницима такозване косовске полиције 24. септембра у Бањској, сахрањени су данас.
Испраћај Недељковића - Фото: Уступљена фотографија
Испраћај НедељковићаФото: Уступљена фотографија

Бојан Мијаиловић сахрањен је на Новом гробљу у Лепосавићу, док је Миленковић сахрањен на гробљу у мјесту Граничане, а Недељковић у Врњачкој Бањи, наводи Косово онлајн.

Њихова тијела породице су преузеле јуче са Института за судску медицину у Приштини, на ком је обављена обдукција.

Више стотина грађана са сјевера Косова окупило се јутрос у Звечану како би упутили посљедњи поздрав и одали пошту Стефану Недељковићу који је убијен прошле недјеље у Бањској у сукобу са припадницима тзв. косовске полиције, а који је сахрањен данас у Врњачкој Бањи у 15 часова.

Километарска колона са члановима породице, пријатељима, познаницима и комшијама кренула је од Недељковићеве куће и направила круг поред цркве Светог Ђорђа до зграде Метала, где су паркирани аутобуси за превоз на сахрану у Врњачкој Бањи.

Колона људи испратила је данас у Краљеву поворку са тијелом Стефана Недељковића, једног од тројице Срба који су убијени у сукобу са тзв. косовском полицијом у селу Бањска 24. септембра.

Током шпалира, који се формирао кроз Краљево на путу ка Врњачкој Бањи, гдје је прошла поворка са тијелом, људи су страдалом Недељковићу одали почаст држећи, у тишини, упаљене бакље.

Велики број суграђана и колега испратио је данас на вјечни починак Игора Миленковића из Лепосавића, убијеног прошле недјеље у Бањској. Велики број грађана кренуо је од његове родне куће из улице 24. новембра ка селу Граничане гдје је сахрањен.

На почетку поворке били су његова дјеца и супруга. Километарска колона возила кретала се за поворком, а од Дома здравља, у ком је Миленковић био запослен као возач санитета, поворци се придружила и колона возила Хитне помоћи. Колеге су укључиле ротациона свјетла како би одали почаст Миленковићу.

У сукобу у Бањској страдао је и припадник тзв. косовске полиције Африм Буњаку.