latinica  ћирилица
01/10/2023 |  17:47 ⇒ 17:51 | Аутор: СРНА

Бореновићу продужен мандат предсједника до локалних избора

Актуелном предсједнику ПДП-а Браниславу Бореновићу је на данашњем Сабору странке у Бањалуци мандат продужен до локалних избора.
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

Изабран је нови Главни одбор, донесена декларација о локалној самоуправи, те Резолуција о спровођењу програмских начела ПДП-а "Република Српска на првом мјесту".

Драшко Станивуковић изабран је за првог од шест потпредсједника странке са највећим овлаштењима, док ће у одсуству мијењати Бореновића, односно бити неформални замјеник предсједника.

Ненад Вуковић је генерални секретар ПДП-а, а предсједник Главног одбора Синиша Голић из Брчког, што је новина у овој странци.

На Сабору је изабрано и осам чланова Предсједништва ПДП-а, те измијењен Статут странке.

Бореновић је поручио да је овим завршен значајан дио унутарстраначких избора, као и да ПДП улази у озбиљне припреме за локалне изборе.

- Одлуке ћемо доносити опрезно и разумно, уз компромисе. ПДП је посвећен идеји да Република Српска буде модерна, праведна земља, у којој закони вриједе за све и на првом мјесту у оквиру Дејтонског споразума - изјавио је Бореновић након Сабора странке.

Према његовим ријечима, сваки од шест изабраних потпредсједника имаће посебна задужења, јер долазе из различитих средина и општина.

Гласање на данашњем Сабору за предсједника, потпредсједнике и чланове Предсједништва ПДП-а било је тајно, а од присутних 100 чланова Главног одбора - гласала су 82.