latinica  ћирилица
01/10/2023 |  17:54 ⇒ 17:54 | Аутор: СРНА

Ухапшени Јанићијевић наводно повезан са Бањском

Србин Лазар Јанићијевић из Звечана, који је данас ухапшен на Јарињу када је кренуо на сахрану трагично страдалог Стефана Недељковића који је данас сахрањен у Врњачкој Бањи, наводно се доводи у везу са догађајима у Бањској, тврде из полиције самопроглашеног Косова.
Приштинска полиција - Фото: ТАНЈУГ
Приштинска полицијаФото: ТАНЈУГ

Директор те полиције Газменд Хоџа рекао је на конференцији за новинаре да је на имању ухапшеног, наводно, пронађено оружје које га повезује са догађајима у Бањској у недјељу, 24. септембра.

- Извршена је рација на његовом имању и пронађена извјесна количина муниције - рекао је Хоџа и додао да постоји могућност Јанићијевићеве умијешаности у догађаје у Бањској.

Хоџа је рекао да ће ухапшеном извјесно бити одређено полицијско задржавање до 48 часова.

Из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију поручено је раније да је Јанићијевић без разлога изведен из аутомобила на Јарињу, те да је тренутак који је Приштина изабрала за привођење показује директну и срачунату намјеру Аљбина Куртија и његових екстремиста да Србима загорчају живот, да их хапшењима, лажним оптужницама, пребијањима, вријеђањима по националној основи натјерају да напусте своја вјековна огњишта и сјевер Косова и Метохије етнички очисте од Срба.

Српска листа оцијенила је да се хапшењем Јанићијевића уз ћутање међународне заједнице наставља се прогон српског народа на Косову и Метохији од режима премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија.

У сукобу са полицијом самопроглашеног Косова у недјељу, 24. септембра, у селу Бањска страдали су Стефан Недељковић, Игор Миленковић и Бојан Мијаиловић, а погинуо је и један полицајац. Званичници Србије су саопштили да су Срби брутално ликвидирани, након рањавања и предаје.