latinica  ћирилица
01/10/2023 |  18:02 ⇒ 18:03 | Аутор: СРНА

Павле Круљац побједник мастерс трке на Јахорини

На Јахорини је данас додјелом аутомобила "шкода" побједнику мастерс трке Павлу Круљцу из Хрватске свечано затворена међународне трка Јахорина ултра трејл.
Међународнa трка "Јахорина ултра трејл" - Фото: СРНА
Међународнa трка "Јахорина ултра трејл"Фото: СРНА

Круљац је за 23 часа и 48 минута претрчао стазу дугу 160 километара од Тјентишта из Националног парка "Сутјеска" која је учеснике трасом водила преко планина до Јахорине.

Награду побједнику је уручио директор ОЦ Јахорина Дејан Љевнаић, који је упутио искрене честитке побједнику трке за одлучност и снагу воље која га је водила до циља.

Љевнаић је рекао да мастерс трка стартовала јуче и да је кренуло 10 такмичара, од којих су неки стигли на циљ или то тек треба да ураде.

- Њих 10 су били побједници трке "ултра" и "макси" која је одржана крајем јула. До сада су стигла три такмичара и фасцинирани су предјелима и природом које имамо. Један од такмичара је рекао да то није видио нигдје у свијету и да то треба да искористимо. Имамо прелијепе предјеле, најљепшу природу, најбоље људе као домаћине и кад све то спојимо треба да радимо овакве пројекте. Ми смо свјетска дестинација захваљујући томе - истакао је Љевнаић.

Он је захвалио свим запосленима у ОЦ Јахорина, спонзорима, волонтерима и институцијама који су подржали реализацију овог амбициозног пројекта.

Круљац је рекао да је одушевљен наградом, али да му аутомобил није био мотив, него то да покаже да може да побиједи.

- Било је тешко, али првих 120 километара сам се осјећао одлично, након тога пуно сати на ногама, тежак терен, мокре ноге, тешки услови, а поготово посљедњи успон. Ипак, успио сам - навео је Круљац.

Он је додао да је импресиониран крајолицима кроз које су пролазили и да трка заслужује да на њој наступају свјетски тркачи и виде нетакнуту природу која је рај за очи.