latinica  ћирилица
02/10/2023 |  07:25 ⇒ 09:19 | Аутор: РТРС

Јоргић: Народ у Бањској се самоорганизовао како би указао на терор који трпи (ВИДЕО)

Група народа се подигла да скрене пажњу на дешавања на Косову и Метохији и на терор који премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти врши годинама над Србима, рекао је генерални директор компаније Борба Андрија Јоргић.
Андрија Јоргић - Фото: РТРС
Андрија ЈоргићФото: РТРС

Јоргић је за РТРС рекао да су дешавања у Бањској симбол отпора народа који се самоорганизовао како би указао на тежак положај у којем се налази.

Он је истакао да је циљ био да се скрене пажња међународне заједнице, односно да КФОР коначно обезбиједи безбједност и слободу кретања свих на Космету и проводи своју мисију у пуном капацитету.

Јоргић је рекао да Срби на Космету годинама трпе терор, наглашавајући да на сјеверу нема мјеста за полицију самопроглашеног Косова, већ искључиво за КФОР.

- Курти је злоупотребио акцију и смрт полицајца како би цијелу територију Косова и Метохије прогласио антитерористичком зоном како би могли да упадају у куће - рекао је Јоргић.

Он је додао да се Срби на Космету свакодневно суочавају са нападима од којих многи остају непријављени, јер, како каже, немају коме да пријаве.