latinica  ћирилица
02/10/2023 |  07:57 ⇒ 08:02 | Аутор: Б92

Огласио се Ливерпул, најавио ескалацију ситуације

Фудбалски клуб Ливерпул огласио се саопштењем након неправилности током првенственог меча и пораза од Тотенхема резултатом 2:1.
Ливерпул - Тотенхем (Фото:  EPA-EFE/NEIL HALL) -
Ливерпул - Тотенхем (Фото: EPA-EFE/NEIL HALL)

При резултату 0:0, гостујући тим је стигао до предности преко Луиса Дијаса, али је тај гол поништен због офсајд позиције коју је сигнализирао помоћни судија.

Консултован је и ВАР, а одатле је стигла потврда без да су повлачене линије, што је у старту било сумњиво.

На крају се испоставило да је дошло до грешке, те да је регуларан гол Колумбијца неоправдано поништен. Због тога и упитна два жута картона за Диога Жоту, односно други црвени картон на том мечу за "редсе", оштећена страна је одлучила да се огласи.

Њихово саопштење преносимо у цијелости:

Ливерпул прихвата признање ПГМОЛ (организација судија, прим.аут) да је грешка направљена. Јасно је да правила употреба правила није примијењена, што је резултовало угрожавањем интегритета спорта.

Ми у потпуности прихватамо притисак са којим судије раде, али ти притисци треба да буду ублажени, а не погоршани имплементацијом ВАР-а. Стога је незадовољавајуће да довољно времена није уложено да се донесе исправна одлука и да није било накнадне интервенције.

Да се такви неуспесни већ категоризију као "велика људска грешка" је такође неприхватљив. Све одлуке треба да буду донесене са пуном транспарентношћу.

То је од пресудног значаја за поузданост у будуће доношење одлука које се примењује на све клубове, а са знањем које се успут стиче усмереним кад побољшању у намери да се овакве ситуације не понове.

У међувремену, ми ћемо истражити могуће опције, с обзиром на јасну потребу за даљом ескалацијом ситуације - стоји у саопштењу Ливерпула.