latinica  ћирилица
02/10/2023 |  08:03 ⇒ 08:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Акција "Стоп инфлацији 100+" у Црној Гори

Акција "Стоп инфлацији 100+" почиње данас, а грађане, према најавама из Владе Црне Горе, очекује снижење цијена на више од 100 артикала.
Продавница - Фото: РТРС
ПродавницаФото: РТРС

Црногорско Министарство економског развоја и туризма је у сарадњи са представницима трговачких ланаца, дистрибутерима, као и другим заинтересованим субјектима, договорило наставак акције "Стоп инфлацији" под називом "Стоп инфлацији 100+" која има за циљ заштиту животног стандарда грађана и смањење инфлације, преноси РТЦГ.

Трговци су дужни да дефинишу листу од најмање 100 производа за које ће снизити цијене тако што ће утврдити максималну малопродајну и велепродајну маржу у висини од пет одсто, док за трговце који имају испод 100 запослених, антиинфлациона корпа подразумијева листу од најмање 50 производа.

Производи из антиинфлационе корпе ће се обиљежавати на идентичан начин као и у претходној акцији "Стоп инфлацији", која је трајала од краја марта до краја јуна ове године.

За трговце који продају специфичну врсту робе, попут технике, козметике, антиинфлациона корпа ће бити прилагођена тој врсти производа.

Акција траје до краја године.