latinica  ћирилица
02/10/2023 |  09:25 ⇒ 09:27 | Аутор: РТС

Осимен: Никоме нећу дозволити да стане између мене и Напуља

Фудбалер Наполија и нигеријски репрезентативац Виктор Осимен огласио се саопштењем у којем тврди да никоме неће да дозволи да га посвађа са клубом и навијачима.
Виктор Осимен (Фото: EPA-EFE/CIRO FUSCO) -
Виктор Осимен (Фото: EPA-EFE/CIRO FUSCO)

Осимен је на утакмици против Болоње, прошле недјеље, бурно реаговао на тренерову одлуку да буде замијењен у 86. минуту меча који је касније завршен нерешеним резултатом без голова.

Нигеријски фудбалер је промашио пенал на том мечу, а потом се вербално сукобио са тренером Рудијем Гарсијом. Осимен се дан касније извинио за свој поступак. Наполи је након меча на Тиктоку објавио видио на коме је нападач предмет подсмеха због промашеног пенала.

Менаџер нигеријског фудбалера Роберто Календа запретио је потом тужбом, пошто је сматрао да је клуб из Напуља исмевао Осимена на друштвеним мрежама.

Наполи је реаговао раскидом сарадње са Алесиом Фортином који је био извршни директор за друштвене мреже.

- Долазак у Напуљ 2020. године за мене је био дивна одлука. Људи из Напуља су ми пружили много љубави и никоме нећу дозволити да стане између нас. Љубав према грбу се не доводи у питање и дрес носим с поносом. Имам много пријатеља Наполитанаца, који су постали дио моје породице. Цијеним и сву подршку Нигеријаца што су дигли глас и стали уз мене. Наставимо да ширимо јединство, поштовање и разумијевање. Напред. Наполи заувијек - навео је на Инстаграму Виктор Осимен.

Нигеријски фудбалер је на љето 2020. године из Лила прешао у Наполи за клупски рекорд од 81,3 милиона евра и био је један од најзаслужнијих за освајање титуле прошле сезоне, пошто је постигао 26 голова на 32 утакмице у Серији А.