latinica  ћирилица
02/10/2023 |  14:23 ⇒ 14:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Фудбалски савез Србије домаћин састанка УЕФА "ХЕТ-ТРИК" комитета

Фудбалски савез Србије биће домаћин и организатор састанка "ХЕТ-ТРИК" комитета Европске фудбалске уније (УЕФА), 3. и 4. октобра у Спортском центру у Старој Пазови.
Фудбалски  савез Србије (Фото:ФСС) -
Фудбалски савез Србије (Фото:ФСС)

- На свим претходним митинзима служили смо као пример како се правилним коришћењем средстава из фондова "ХЕТ-ТРИК"; комитета и заједничким улагањима са државом и локалним самоуправама, стиже до најмодерније инфраструктуре као подлоге и логистике за врхунски спортски резултат - изјавио је генерални секретар ФС С-а и члан "ХЕТ-ТРИК" комитета Јован Шурбатовић.

Додаје да је изградња Спортског центра у Старој Пазови 2011. године била један од пројеката који су тадашњи челници Савеза Томислав Караџић и Зоран Лаковић реализовали уз подршку УЕФА.

Овај комитет основан је 2006. године и заједно са комитетом Националних асоцијација представља један од најважнијих сектора УЕФА, јер поспјешује развој фудбала на свим нивоима и унапређује квалитет инфраструктуре у свим земљама широм Европе.

- Сваки састанак овог комитета изазива велики пажњу националних асоцијација јер се на њему дискутује о важним инфрструктурним питањима, усвајају се инвестициони пројекти и доносе одлуке од круцијалног значаја за даљи развој фудбала. Ми ћемо као Савез аплицирати са још једним великим пројектом у вриједности од 20 милиона евра. Приоритетни задатак је постављање најмодерније хибридне подлоге на стадионима свих клубова Супер лиге Србије, по узору на терене који се користе у најјачим лигама у Европи - истакао је Шурбатовић.

Уважене чланове ХЕТ-ТРИК комитета на почетку састанка поздравиће предсједник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић.

- На челу комитета налази се Карл Ерик Нилсон који је уједно и потпредсједник УЕФА, врло важна и утицајна личност у европском фудбалу. Мора да нам импонује што су сви гости из иностранства пуни утисака када посјете нашу кућу фудбала. Добили смо већ више пута јавне похвале од предсједника Александра Чеферина, као и првог човека Судијске комисие Роберта Розетија који је обећао да ће се један од наредних састанака елитне групе УЕФА арбитара одржати сигурно у Старој Пазови - рекао је Шурбатовић.

Осврнуо се генерални секретар ФШ-а на инвестиције које је савез спровео у дјело и које износе три милиона евра у реконструкцији Спортског центра.

- На иницијативу и сугестију из УЕФА, многи национални савези су слали своје експерте у Стару Пазову да се на лицу мјеста увјере у све погодности и бенефита које реализација једног таквог пројекта може да донесе фудбалској организацији и генерално фудбалском покрету једне земље. Ми смо на неки начин показни пример свима у Европи - закључио је Шурбатовић.