latinica  ћирилица
03/10/2023 |  10:40 ⇒ 10:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Марин: Звезда ће свакако да буде шампион, имамо најбољи тим у Србији

Технички директор Црвене звезде Марко Марин изјавио је данас да су сви у клубу срећни што ће "црвено-бијели" поново играти у фудбалској Лиги шампиона и додао да је сигуран у одбрану титуле у Суперлиги Србије.
Марко Марин (Фото: EPA-EFE/WILL OLIVER, илустрација) -
Марко Марин (Фото: EPA-EFE/WILL OLIVER, илустрација)

Црвена звезда ће сутра од 21 час дочекати Јанг Бојс у другом колу групе Г Лиге шампиона.

"Црвено-бијели" су у првом колу у гостима поражени од Манчестер ситија 3:1, док је Јанг Бојс идентичним резултатом изгубио на свом терену од Лајпцига.

- Много смо срећни да се након три године ЛШ враћа на Маракану. То је најјаче такмичење у Европи и радујемо се томе. Много лијепа сјећања су везана за претходна два мандата у Лиги шампиона и надамо се да ћемо и ове године славити побједе код куће и приказати Звезду у правом свјетлу - рекао је Марин.

Он је навео да је група Г Лиге шампиона у којој игра Црвена звезда прилично тешка.

- Видјели смо већ, играли смо са најбољом екипом на свијету, Лајпциг изгледа много добро, играо је са Бајерном неријешено и бори се за титулу у Њемачкој. Свака група у Лиги шампиона је тешка. Имамо одличну екипу и добро смо се спремили за ову утакмицу у сриједу -  додао је технички директор Црвене звезде.

Марин је истакао да су фудбалери Црвене звезде спремни за дуел са клубом из Швајцарске.

- Доста смо се промијенили овог љета, нови играчи и нови тренер. Треба времена да се уклопи све. Имамо квалитет, сада је потребно то да се уклопи, али то не значи да нисмо у форми - навео је Марин за ТВ Прва.

Он се осврнуо и на "вјечити дерби" са Партизаном, који је требало да буде одигран 27. септембра, али је одложен због Дана жалости у Србији.

- Није било за играти тај дан, због Дана жалости. Нико није размишљао о фудбалу тих дана. Прије тога смо били критични према арбитру Срђану Јовановићу, који је на утакмици коју сам ја играо судио прије пар година. То на крају није била тема, ми смо спремни за дерби у децембру и још више ћемо се уиграти. Ми ћемо свакако да будемо шампиони. Имамо најбољу екипу у Србији и то ћемо показати - закључио је Марин.

Црвена звезда се налази на трећем мјесту на табели Суперлиге Србије са четири бода мање од Партизана.