latinica  ћирилица
03/10/2023 |  11:23 ⇒ 11:28 | Аутор: Б92

Богдановић открио гдје би волио да заврши каријеру (ВИДЕО)

Богдан Богдановић причао је на дану за медије о новој НБА сезони.
Богдан Богдановић (Фото: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS SHUTTERSTOCK OUT, илустрација) -
Богдан Богдановић (Фото: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS SHUTTERSTOCK OUT, илустрација)

Српски кошаркаш ће и у наредној сезони наступати за Атланта Хоксе.

Богдановић је у Атланту стигао 2020. као слободан играч, након што Сакраменто Кинги нису изједначили понуду вриједну 72 милиона долара за четири године, а након што је пропао план "краљева" да га трејдују у Милвоки Баксе.

- Ово је први тим још од Партизана да сам остао четири године. Јако сам узбуђен због онога што слиједи, радује ме што сам овдје. Нисам знао много о Атланти када сам долазио, сада када одем у Србију, почиње да ми недостаје. Волим да будем овдје и надам се да ћу остати у екипи до краја каријере - рекао је Богдановић.

Богдановић је у марту продужио са Хоксима уговор на још четири године за 68 милиона долара.

Богдановић је истакао да је у одличној форми дошао у Атланту, те да му је играње за репрезентацију на Мундобаскету много значило.

- Нисам био у оптималном стању ранијих година када је тренинг камп у питању. На примјер, да ме је неки клинац позвао на баскет, не бих могао одмах да изађем на терен. Требало би ми барем пола сата да се истегнем и загријем, сада то могу без проблема. Помогло ми је што сам играо на Свјетском првенству и увијек волим да играм за Србију - закључио је српски ас.

Богдановић је прошле сезоне просјечно биљежио 14 поена уз 3,1 скокова и 2,8 асистенција по утакмици уз шут за три поена 40,6 одсто.