latinica  ћирилица
03/10/2023 |  15:23 ⇒ 15:24 | Аутор: РТРС

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ

Министар финансија и трезора БиХ Срђан Амиџић разговаро је данас са шефом Канцеларије Свјетске банке у БиХ и у Црној Гори, Кристофером Шелдоном о наставку реализације пројеката које финансира ова међународна институција.
Срђан Амиџић и Кристофер Шелдон - Фото: Уступљена фотографија
Срђан Амиџић и Кристофер ШелдонФото: Уступљена фотографија

Амиџић је рекао да ће реализација пројеката Свјетске банке и убудуће бити важан приоротет. Додао је да су пројекти Свјетске банке значајни за становништво и у Републици Српској и у ФБиХ, као и да обухватају многобројне области, од улагања у локалне заједнице до великих инфраструктурних пројеката.

На састанку је истакнуто да су у припреми нови пројекти за БиХ те да се очекују нова улагања, иако постоје објективни глобални изазови са којима се суочава цијели свијет.

Према Шелдоновим ријечима Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ. У току су активности на Другом пројекту подршке запошљавању, Пројекту побољшања квалитета ваздуха, Регионални програм коридора ријека Саве и Дрине и Програмски зајам за развоје политике здравствених система. Досадашња улагања Свјетске банке у БиХ износе преко 2,5 милијарди америчких долара кроз 122 финансираних пројеката.