latinica  ћирилица
03/10/2023 |  15:37 ⇒ 15:43 | Аутор: РТС

Шрекова "мочвара" доступна за изнајмљивање (ФОТО/ВИДЕО)

Колиба за одмор на локацији описаној као "мочвара прекривене блатом, маховином и мутном водом" обично не би била тражена.
Шрек (Фото: EPA/RAINER JENSEN) -
Шрек (Фото: EPA/RAINER JENSEN)

Међутим, нови смјештај у понуди "Аирбнб"-ја у шкотским висоравнима је изузетак од правила. У питању је вијерна реплика дома вољеног огра Шрека.

Шрекова "мочвара" налази се на око 100 километара јужно од града Инвернеса, на имању Ардверики, недалеко од виле из 19. вијека.

У специјалној понуди, туристи се позивају да се од 13. октобра пријаве за боравак у мочвари у периоду од 28. до 29. октобра. Треба имати на уму да у Шрекову кућу могу да буду смјештена максимално три госта старија од пет година.

Док ће туристи морати сами да организују своје путовање до локације у шкотским висоравнима, као и повратак, њихов боравак у Шрековој кући биће бесплатан. Међутим, "Аирбнб" се обавезао да ће дати једнократну донацију непрофитној организацији која организује одморе за угрожену дјецу у Шкотској.

Шрекова мочвара најновија је у низу једнократних понуда овог сајта, инспирисаних филмом или ТВ програмом. Прошле године посјетиоци Париза добили су прилику да бораве у раскошној соби унутар Мулен Ружа, са ентеријером инспирисаним филмом База Лурмана.

      Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Dezeen (@dezeen)

Недавно су обожаватељи Барбике могли да изнајме собу у ружичастој кући у Малибуу која као да је из Барбиленда.

Унутар мочваре

Ако је вјеровати фотографијама у огласу за Шрекову колибу, туристи могу очекивати верну копију скромног, мочварног пребивалишта познатог огра. Дрвени намештај, купатило на 20 метара од колибе, шума наоколо...

У околини такође има шта да се види и уради јер је копија Шрековог дома недалеко од спектакуларног језера Лох Лаган, као и дивљих лепота Националног парка Кернгормс.

Љубитељи филмова и серија би такође могли да препознају имање Ардверики из филма о Бонду Није вријеме за умирање, као и серија Оутландер и Круна (гдје је баронова кућа "глумила" краљевску резиденцију Балморал).

Током више од двије деценије након што је Шрек освојио Оскара за најбољи анимирани филм (2002. године), франшиза је наставила да расте кроз филмске наставке и туристичке атракције.

За љубитеље Шрека који не буду успјели да обезбиједе мјесто у мочвари, увијек остаје опција Шрекове авантуре у Лондону – импресивне, тематске туристичке атракције на јужној обали престонице, у близини Ока и градског акваријума.