latinica  ћирилица
03/10/2023 |  16:11 ⇒ 16:13 | Аутор: РТС

Укинут притвор Зорану Марјановићу, одлуку Апелационог суда сачекаће на слободи

Апелациони суд у Београду саопштио је да је донио одлуку да се Зорану Марјановићу, који је првостепено осуђен на казну затвора од 40 година због убиства супруге Јелене Марјановић 2016. године, укине притвор и да се одмах пусти на слободу.
Зоран Марјановић (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr) -
Зоран Марјановић (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr)

Притвор је, објашњено je у саопштењу другостепеног суда, најстрожа мјера за обезбјеђење присуства окривљеног и несметано вођење кривичног поступка.

Апелациони суд је одлуку донио "имајући у виду да се критични догађај десио 2. априла 2016. године, прије више од седам година, те да је окривљени лишен слободе тек 15. септембра 2017. године и да се у притвору налазио до 12. јула 2018. године када му је притвор укинут, а затим да му је поново одређен притвор по објављивању направноснажне пресуде", наводи се у саопштењу.

Прецизирали су да, и поред значајног интересовања за ово суђење, о којем је неспорно извјештавао велики број штампаних и електронских медија, чињенице и околности које се односе на сам начин извршења дјела и тежину посљедице истог, протеком времена од извршења су изгубиле на интензитету и значају да би у овој фази поступка довеле до узнемирења јавности и угрожавања несметаног и правичног вођења тог кривичног поступка.

Имајући у виду наведено, Апелациони суд је нашао да је оправдан предлог бранилаца окривљеног да му се укине притвор и одмах пусти на слободу.