latinica  ћирилица
03/10/2023 |  16:53 ⇒ 18:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Саслушан Милан Радоичић: Негирао кривицу

Милан Радоичић, који је данас приведен због организовања инцидента на Косову и Метохији у селу Бањска, саслушан је.
Милан Радоичић (Фото: Танјуг/Сава Радовановић) -
Милан Радоичић (Фото: Танјуг/Сава Радовановић)

У Вишем јавном тужилаштву у Београду данас је саслушан Милан Радоичић (45) због сумње да је са, за сада, више непознатих лица, извршио кривична дјела Удруживање ради вршења кривичних дјела, Недозвољена производња, држање, ношење и промет ватреног оружја и експлозивних материја и Тешка дјела против опште сигурности.

Осумњичени је на саслушању негирао извршење кривичних дјела која му се стављају на терет, саопштило је то тужилаштво.

Након саслушања, Тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченом одреди притвор због опасности од бјекства.

Наредбом о спровођењу истраге обухваћено је више, за сада, непознатих лица, којима се на терет ставља кривично дјело Тешка дјела против опште сигурности.

Према наредби о спровођењу истраге, Милан Радоичић се терети да је од јануара 2023. године до 24. септембра оружје, муницију и експлозивна средства велике разорне моћи набављао из Тузле (ФБиХ) које му је, како се наводи, испоручивано на територији Београда, најчешће на потезу Бубањ Поток – Врчин, а које је потом преносио и складиштио на неутврђеним локцијама на територији АП Косова и Метохије, гдје их је скривао у напуштеним објектима и шумама, па је као коловођа групе са више НН лица, заједничким дјеловањем и опште опасном радњом 24. септембра изазвао опасност за живот људи у мјесту Бањска на територији АП КиМ.