latinica  ћирилица
03/10/2023 |  21:25 ⇒ 22:26 | Аутор: РТРС

СРПСКА ПРЕД СУДОМ: Српска на удару Запада јер се бори против колонијалне управе (ВИДЕО)

У геополитичкој игри Република Српска је на удару Запада, што потврђује и процес који се води против предсједника Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића и то због тога што су поштовали одлуке Народне скупштине, рекао је новинар и публициста Синиша Љепојевић у нашој емисији Српска пред судом.
Синиша Љепојевић - Фото: РТРС
Синиша ЉепојевићФото: РТРС

Љепојевић је рекао да је бахатост Запада према Републици Српској достигла врхунац доласком Кристијана Шмита у БиХ.

- Ово је брука за Њемачку, као веома озбиљну државу. Са судбином Кристијана Шмита понижена је, прије свега, Њемачка, али и цијели Запад - истакао је он.

Љепојевић је рекао да за Запад очито ниједан документ ништа не значи, с обзиром да је генерални секретар УН Антонио Гутерес у одговору на писмо српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић потврдио да Шмит нема легитимитет.

Љепојевић је рекао да се међународна мисија у БиХ претворила у самопроглашену колонијалну управу, али да Република Српска већ дуже вријеме ради на процесу ослобађања од те управе.

- Међутим, међународна заједница жели да појача ту колонијалну управу, иако је БиХ суверена земља чланица УН. Никада није забиљежено да једна чланица УН буде под колонијалном управом - истакао је он.

Љепојевић је рекао да су напади Запада усмјерени на Републику Српску, јер предводи борбу за ослобађање, иако се  ослобађањем од колонијалне управе ослобађа читава БиХ, не само Српска.

- Република Српска је оптужена да руши БиХ, а она покушава да је спаси. Колонијална управа ће срушити БиХ - јасан је Љепојевић.

Он је рекао да Запад не жели да дозволи примјер побуне против колонијалног статуса и да зато чини све да спријечи напоре Републике Српске за ослобођење, јер Српска и српски народ никада нису прихватали колонијализам. 

Љепојевић је истакао да је завладала велика нервоза која указује на крај ове управе.