latinica  ћирилица
07/10/2023 |  09:32 ⇒ 09:33 | Аутор: РТРС

Нешић: Бећировић жели бити мутант Силајџића и Бакира

Члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић последњи на свијету може некоме држати лекције о лагању народа. Управо он је тај који је слагао свој народ када је у процедуру Предсједништва БиХ упутио Закон о државној имовини, иако јако добро зна да то није питање из надлежности Предсједништва, рекао је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

-  Лаже свој народ нудећи "рјешења" која нису у његовој надлежности и за која зна да неће бити усвојена. Бећировић треба престати лагати свој народ и коначно им рећи истину, да све што предлаже, предлаже да би се играо својим бирачима - истакао је Нешић.

Овако је Нешић прокоментарисао изјаву Бећировића, који је предсједника Републике Српске Милорада Додика оптужио да "лаже свој народ о државној имовини".

- Милорад Додик по питању државне имовине само артикулише ставове 99 одсто становника Републике Српске. Денис би требало да зна да то није приватни став Додика, него став народа који је створио Републику Српску. Једине лажи су оне које чак и у овој изјави пласира Бећировић - истиче Нешић.

Нешић додаје да Бећировић не говори истину.

- Када тврди да Република Српска тражи нешто што не постоји нигдје на свјету, Бећировић не говори истину. Нека погледа како је власништво над јавним добрима и државна имовина регулисани у у САД. Када под Споразум о сукцесији СФРЈ подводи сву државну имовину и јавна добра, опет лаже. Када тврди да је дејтонска надлежност БиХ уређење државне имовине, било би добро да се позове на конкретан члан Устава БиХ. Наравно, не може, јер опет не говори истину - наглашава он.

Наводи да је Српску створио њен народ, те да зависи од разних Бећировића, не би ни постојала.

- Она зависи само од свог народа који никада неће дозволити њен нестанак и да јој се отима оно што је њено. Нисмо се бојали ни веће силе од Бећировића, па своје пријетње може окачити мачку о реп. Туђе нећемо, своје не дамо - закључује Нешић.