latinica  ћирилица
10/10/2023 |  15:49 ⇒ 18:22 | Аутор: РТРС

Око 1.500 ученика Техничке школе трчало за вршњаке с Косова и Метохије (ФОТО/ВИДЕО)

Хуманитарна атлетска трка Техничке школе - "Трка за вршњаке са Косова и Метохије" одржана је данас на Тргу Крајине. У трци су учествовали ученици и професори ове средње школе из Бањалуке.
Бањалука - Трка за Косово - Фото: Уступљена фотографија
Бањалука - Трка за КосовоФото: Уступљена фотографија

Око 1.500 ученика Техничке школе хуманитарном трком подржали су Србе на Космету, који живе у тешким условима, незаштићени и препуштени сами себи.

- Волио бих да буде још више оваквих манифестација и драго ми је што смо показали да смо увијек ту за њих - каже Златко Остојић, ученик четвртог разреда Техничке школе.

Техничка школа је и раније учествовала у хуманитарним активностима, а овај пут за најбрже такмичаре припремљене су и медаље.

Бањалука - Трка за Косово (Фото: Уступљена фотографија )

- Ми из Републике Српске на челу са нашим предсједником Милорадом Додиком стојимо чврсто уз Србију и Косово и Метохију и увијек ћемо их подржати. И ми мале институције, иако смо највећа школа пратимо и срцем подржавамо наше колега се Косова и из Србије - истакао је Владимир Куваља, директор Техничке школе.

Трка за Косово (фото: РТРС)

Манифестација је посвећена и хуманитарној акцији Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији "Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији", која траје до краја године.

- Стојимо чврсто у убјеђењу да је Косово и Метохија наша света икона, и тако се и понашамо. Видјели сте које је ово задовољство за дјецу и како је лијепо чути и видјети како од срца трче за своје вршњаке са Косова и Метохије - поручио је Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Циљ манифестације је јачање спортског духа код младих и емпатије према тежини живота Срба са Космета.