latinica  ћирилица
13/10/2023 |  14:57 ⇒ 16:15 | Аутор: СРНА

Поруке мржње и пријетње по живот учесницима скупа "Граница постоји"

"Горажде портал" објавио је на својој Фејсбук страници да ће снимати све људе из Новог Горажда који буду данас присуствовали најављеном скупу под мотом "Граница постоји", а у коментарима испод објављене су разне поруке мржње, укључујући пријетње по живот учесницима тог скупа.
"Граница постоји", илустрација - Фото: РТРС
"Граница постоји", илустрацијаФото: РТРС

- Да ствари појаснимо. Сви ти ликови из Копача/Новог Горажда стално долазе у Горажде. Они морају бити обиљежени и заслужују да сви знају шта мисле и какве су им идеје и намјере! Они заслужују да једноставно буду изложени презиру када их видите јер су непријатељски настројени и јасно показују шта су им намјере - објавио је Горажде портал.

Испод ове објаве су бројни коментари људи који позивају да се дају откази на послу свима из Републике Српске који буду на скупу Граница постоји, а раде у ФБиХ.

Осим увреда упућених Србима, на Фејсбук страници овог локалног портала објављене су и поруке да све Србе треба послати у Србију, као и пријетње по живот.

Скуп под мотом "Граница постоји" у знак подршке институцијама Републике Српске биће одржан данас на међуентитетској граници у Доњој Сопотници у Новом Горажду.

Начелник општине Ново Горажде Мила Петковић рекла је Срни да грађани овим мирним скупом желе да покажу да се оштро противе сваком облику формалног и неформалног ревидирања Дејтонског споразума који је полазна основа за миран суживот и опстанак народа на овим подручјима.

Скуп "Граница постоји" планиран је за 17.00 часова када ће почети окупљане грађана на путу ка Доњој Сопотници.