latinica  ћирилица
16/10/2023 |  13:18 ⇒ 13:52 | Аутор: РТРС

Стевандић за РТРС: Предсједник Српске има довољно храбрости да каже шта заступа, за разлику од странаца (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске је уставна категорија и има демократски изборни капацитет, изјавио је предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић у емисији Специјал наше телевизије.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић је напоменуо да с друге стране "имамо неизабраног и нелегитимног високог представника који покушава да нађе правни оквир да смијени или онеспособи легално и регуларно изабраног предсједника Републике Српске".

Стевандић је истакао да је да је "у овој земљи апсурда све могуће уколико иза вас стоји нека врста силе".

- Имамо једну велику силу која је оличење неколико земаља које себе називају међународном заједницом. Овдје се ради о томе да су они ископали једну велику рупу у коју су намјеравали да упадне Милорад Додик. Сад је јасно да ће у ту рупу упасти Кристијан Шмит и да ће за собом повући све оне који су покушавали да легализују његов нелегитимитет и да ће, нажалост у ту рупу, повући и Уставни суд. Република Српска ће рећи "Ко под другим јаму копа, сам у њу пада" - поручио је Стевандић.

Стевандић је нагласио да је одговор Српске увијек био прво писмен и институционалан.

- Предсједник Српске се није ни иза кога заклањао. Он има довољно храбрости да дође сам и да каже шта заступа за разлику од многих странаца који немају легитимитет да то кажу него покушавају да рукама Уставног суда и нелегалног високог представника спроводе оно за шта они неће сносити одговорност, него ће је свалити на Уставни суд и Шмита - рекао је Стевандић.