latinica  ћирилица
16/10/2023 |  14:42 ⇒ 14:42 | Аутор: СРНА

Тадић: На оптуженичкој клупи требало да сједи Шмит

Правник Огњен Тадић изјавио је да је данас почело суђење Суду БиХ, а не предсједнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директора Службеног гласника Милошу Лукићу, као и да се током рочишта није могао отети утиску да је на оптуженичкој клупи у ствари требало да сједи Кристијан Шмит.
Огњен Тадић - Фото: РТРС
Огњен ТадићФото: РТРС

Тадић је рекао да је предсједник Републике Српске супротно свим подвалама како планира бјекство или нешто слично томе данас ступио пред судску и свеукупну јавност и јасно поручио да је све у вези са овим поступком политика и да је то што Суд и Тужилаштво БиХ раде неразумно, неразумљиво и накарадано.

- Све вријеме док сам пратио ток рочишта никако се нисам могао одупријети утиску да је данас умјесто Додика на оптуженичкој клупи требало да сједи Кристијан Шмит. Ако у овој земљи буде имало права и правде тако ће и бити на крају - закључио је Тадић за Срну.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и вршилац дужности директора Службеног гласника Милош Лукић изјаснили су се на данашњем рочишту у Суду БиХ да не разумију оптужницу након чега је судија за претходни поступак Јасмина Ћосић Дедовић констатовала да су се изјаснили да нису криви.