latinica  ћирилица
16/10/2023 |  14:47 ⇒ 14:52 | Аутор: РТРС

Вулић: Циркус и лакрдија од процеса

Оно што се данас могло видјети у Суду БиХ је циркус и лакрдија, навела је предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.

Након рочишта о изјашњењу о кривици предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске Милошу Лукићу по тужби за, како је наведено, неизвршавање одлуке високог представника, Вулићева је рекла да оптуженима није дата прилика да изнесу своје аргументе и ставове.

- Ово је апсолутно копи-пејст сценарио како се суди Доналду Трампу у Америци. Ако Суд БиХ ставља у исти ранг Додика са Трампом, то је једино охрабрујуће. Он није крив и тако ће бити - истакла је Вулићева.

Указала је да Устав БиХ нарушавају судија Јасмина Ћосић Дедовић и тужиоци, те нагласила да се Додику, кога су Срби легитимно бирали за свог предсједника, сада суди зато што је радио свој посао.

Она сматра коректним што се оптужени изјаснио да не разумије оптужницу.

- Те фразе како не може рећи да не разумије јер има браниоца крајње је недопустиво. Још један од доказа да је у овом суду све наштимано. Ово није суд, него једна општа лакрдија - нагласила је Вулићева.