latinica  ћирилица
20/10/2023 |  11:27 ⇒ 16:03 | Аутор: РТРС

Додик: Посланици да подрже вето Цвијановићеве; Циљ свих напада на Српску је имовина (ВИДЕО)

Циљ свих напада из Сарајева на Републику Српску је имовина, рекао је предсједник Српске Милорад Додик током посебне сједнице Народне скупштине Српске.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Истакао је да се налазимо у сложеном тренутку.

- Општи напад на Републику Српску удружених бошњачких политика, потпомогнутих амбасадама САД и Велике Британије имају за намјеру да развласте Српску и да заврше оно што су почели 90-их година прошлог вијека - навео је Додик.

Каже да ако овај напад успије, онда више нема Српске.

- Успјели су да нам наметну теме да се ми бавимо сами собом. Уколико успије овај напад, који за циљ има отимање имовине, и то се више не крије, то је крај Републике Српске - јасан је Додик.

Позвао је посланике да у што већем броју и без оклијевања подрже вето српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић.

- Руководство Српске је уложило огромне напоре да очува стабилност у Српској - рекао је Додик.

Додик је река да БиХ треба да добије статус преговарача за улазак у ЕУ.

- Један од промотера је и хрватски предсједник Зоран Милановић, али сигурно је да ће се преговарачки статус дати Украјини. И то је велики проблем, јер Украјина нема заокружену територију, води се рат већ двије године, а не датје БиХ која све вријеме показује стабилност, прогутавши "жабе" у сва три народа, и бићемо одбачени - каже Додик.