latinica  ћирилица
20/10/2023 |  12:14 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

Црнадак: Ови закључци су за смеће, Бећировићева једина жеља је укидање Српска

Закључци који су усвојени од стране Дениса Бећировића, бошњачког члана Предсједништва БиХ и Жељка Комшића, хрватског члана Предсједништва треба да иду у смеће, рекао је Игор Црнадак, посланик ПДП-а на посебној сједници посвећеној овој теми.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

Он је истакао да је предлагач закључка, Бећировић, неко ко би, како је рекао, ако би га неко усред ноћи пробудио и питао шта му је највећа жеља, рекао да би то било укидање Српске.

- Ми имамо посла с таквим људима и таквим материјалима, и да се ради само о томе, ова расправа не би требало да траје дуже од 15 минута, али нажалост по Српску, није само то - рекао је Црнадак.

Оптужио је СНСД да се заједно с тројком договарају око свих кључних питања, и да се ради о њиховим коалиционим парнтерима.

- Не можемо се правити луди да ова чињеница не постоји. Све што раде имају договор с својим парнерима из Српске - рекао је Црнадак.

Црнадак је рекао да СНСД не покреће питања од интереса Српске, као што је закон о непокретној имовини, за који је устврдио да га је Влада одлучила да скине с дневног реда.

У Народној скупштини је у току сједница о вету који је уложила Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ, поводом "ескалације напада органа ентитета Република Српска на основне одредбе Дејтонског мировног споразума и угрожавања уставноправног поретка БиХ", усвојеног без консензуса на осмој редовној сједници Предсједништва БиХ.