latinica  ћирилица
20/10/2023 |  18:19 ⇒ 18:20 | Аутор: СРНА

Којић: Санкционишу породицу предсједника само зато што штити Српску

Санкције које су Сједињене Државе увеле сину и кћерки предсједника Републике Српске Игору и Горици Додик су притисак на Милорада Додика који је оличење одбране Републике Српске и српског народа, рекао је Срни посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић.
Милорад Којић - Фото: РТРС
Милорад КојићФото: РТРС

Којић је нагласио да је удар на породицу покушај удара на водећу личност у Српској.

- На тај начин се показује да ће да буду санкционисани чланови породица свих који заступају интересе српског народа, а чланови породица нису политички функционери и не баве се политиком - рекао је Којић.

Он је оцијенио да је Додик стабилан политичар, опредијељен за очување Републике Српске и опстанак српског народа на овим просторима.

- Сви који покушавају на овакав начин да санкционишу породице су најобичнији лицемјери и не маре за остваривање неких својих циљева које желе јасно да остваре преко америчке Амбасаде у БиХ и амбасадора Мајкла Марфија - рекао је Којић.

Он је истакао да се на такав начин не може уздрмати Република Српска.

- Сви треба да пружимо подршку породици Додик и свима онима који доживе овакву или сличну ситуацију само из разлога што желе да заштите Републику Српску и интересе српског народа - поручио је Којић.