latinica  ћирилица
21/10/2023 |  11:01 ⇒ 11:46 | Аутор: СРНА

Нешић: Српска се може одбранити само слогом и јединством

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић поздравио је српско јединство исказано на сједници Народне скупштине Републике Српске, истичући да се Српска може одбранити само уз слогу и јединство.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Драго ми је што је на јучерашњој посебној сједници Народне скупштине Републике Српске исказано прије свега српско јединство, са пар изузетака нажалост, али то је очигледно српска судбина - рекао је Нешић Срни.

Он је изразио наду да су многи схватили да се данас одсудно брани Република Српска и да се може одбранити само ако постоје српска слога и јединство.

- Драго ми је што смо још једном показали да је Република Српска изнад сваког појединца и да је Српска светиња за српски народ - истакао је Нешић.

Предсједник ДНС-а рекао је да се нада да ће се српско јединство у будућности бити још чвршће.

- Надам се да ћемо се у будућности тако понашати, да ће наше јединство бити још чвршће и да се нећемо обазирати на оне који желе да унесу раздор и свађу у српски народ, а то су овом тренутку, прије свега, бошњачка политичка елита и одређени међународни фактори - закључио је Нешић.

Народна скупштина Републике Српске подржала је двотрећинском већином вето српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић на закључак Предсједништва који је усвојен на посљедњој сједници без консензуса.

Посланици су на посебној сједници подржали одлуку о потврђивању изјаве српског члана Предсједништва БиХ према којој је закључак Предсједништва БиХ поводом "ескалације напада органа ентитета Република Српска на основне одредбе Дејтонског мировног споразума и угрожавања уставноправног поретка БиХ", усвојен без консензуса на осмој редовној сједници Предсједништва БиХ 10. октобра, веома штетан по виталне интересе Српске.