latinica  ћирилица
21/10/2023 |  13:32 ⇒ 16:30 | Аутор: РТРС

Додик: НСРС коначно мјесто за доношење одлука; Српским јединством послата јасна порука (ВИДЕО)

Захваљујем се свима који су дали позитиван глас на јучерашњој сједници Народне скупштине Републике Српске, изјавио је предсједник Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је похвалио исказано српско јединство на сједници НСРС и указао на то да је "патолошка намјера бошњачких политичара да сруше и скрајну Српску до мјере да је обесмисле".

- Када год сједнемо видимо, о чему год да причамо, о временској прогнози ако причамо, идеја је да буде укинут Хидрометеоролошки завод Републике Српске и да не постоји - истакао је Додик.

Додик је поручио да је то та прича и да се у Народној скупштини Републике Српске не може очекивати потпуно јединство, од бошњачких политичара.

- Ми, наравно, не можемо да рачунамо на бошњачке политичаре, да ће они то бити. Они то никада неће, али ми је драго што су други препознали. И то је порука, не мени, него овима - људи имате неку црвену линију, није више црвена, него бетонска линија, коју не можете и нећете прелазити на тај начин. Хвала свима који су дали подршку - нагласио је Додик.

Додик је нагласио да је НСРС посљедње мјесто у којем се може донијети одлука и она ће доносити одлуке.

- НСРС је донијела закон и ја сам потписао уредбу, сад идем на муслимански суд у Сарајеву да ми суде - навео је Додик.

Предсједник Српске је указао на то да "судијама Суда БиХ и тужиоцима Тужилаштва БиХ, правнички образованим, не смета то да човјек који нема овлаштења наметне реченицу да онај ко га не поштује иде у затвор".

- Био сам тамо и бићу, није ми проблем, али на овом питању ће се видјети како ће БиХ изгледати касније, хоће ли је уопште бити послије овога - закључио је Додик.

Подсјетимо, НСРС је двотрећинском већином подржала вето српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић на закључак Предсједништва који је усвојен на посљедњој сједници без консензуса.