latinica  ћирилица
21/10/2023 |  14:15 ⇒ 20:10 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Санкцијама желе да наштете Додику и унизе Српску

Одлуком да уведу санкције дјеци предсједника Републике Српске, Игору и Горици Додик, Американци показују да имају само један циљ - да учине све што могу да наштете Милораду Додику, не би ли на тај начин наштетили, умањили и унизили Републику Српску, истакао је делегат Клуба српског народа у Дому народу Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Све оно што су навели у образложењу је потпуно лажно и нетачно и нема апсолутно никакве везе са реалношћу. То видимо и на свему овоме што раде и самом Милораду Додику. Ако већ толико говоре о корупцији, па милион пута су спомињали процесе у вези са корупцијом и некакав криминал против Додика, али никада ништа нису успјели доказати, него су на крају довели свог Кристијана Шмита, који нема никакав легалитет и легимитет - рекао је Ковачевић.

Он је навео да су Шмита наметнули као некаквог лажног високог представника и од њега тражили да измијени Кривични закон БиХ, и да каже ко не буде поштовао његове одлуке ићи ће у затвор, не би ли на тај начин некако зауставили и спријечили Додика.

Ковачевић је указао да њихов циљ јесте да на било који начин склоне Милорада Додика, јер су схватили да ако не сруше Додика, тешко ће моћи да сруше Републику Српску.

- Међутим, све им је узалуд. Република Српска је јака, сложна, народ Републике Српске је уз своје руководство. Воља народа је оно што чини Републику Српску јаком - рекао је Ковачевић за АТВ.

Он је нагласио да је увођење санкција дјеци предсједника Републике потпуно срамна, скандалозна и катастрофална одлука америчке администрације, једна лаж и срамни памфлет којим оптужују одређене људе за корупцију.

- Они у потпуности контролишу Тужилаштво и Суд БиХ, покрећу процесе какве они желе пред Судом и Тужилаштвом, па што онда нису те људе теретили за корупцију ако имају некакве доказе. Него немају ништа, а све што желе јесте да наштете Додику тако што ће да наштете људима који су њима блиски и на тај начин још једном ударе на Републику Српску. Све им је узалуд, Српска ће побиједити, Додик ће побиједити, Република Српска ће бити вјечна - поручио је Ковачевић.