latinica  ћирилица
01/11/2023 |  14:24 ⇒ 18:54 | Аутор: РТРС

Требиње: Више од хиљаду ученика трчало за вршњаке на Космету (ФОТО/ВИДЕО)

У Требињу је данас организована хуманитарна атлетска трка под називом "Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији" у којој је учествовало више од 1.000 ученика свих основних и средњих школа са подручја града.
Требиње: Малишани трчали за вршњаке на Косову - Фото: Уступљена фотографија
Требиње: Малишани трчали за вршњаке на КосовуФото: Уступљена фотографија

Трка је организована на иницијативу бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији, а ова хумана активност је усмјерена на прикупљање средстава за поклон пакетиће и за помоћ при опремању Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици намијењен дјеци и младима са потешкоћама у развоју.

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов рекао је да овај диван хумани гест града Требиња и дјеце основних и средњих школа показује колика је воља за помоћи њиховим вршњацима и народу на Космету.

Требиње: Малишани трчали за вршњаке на Косову

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић захвалио је Арлову јер је дао прилику Требињу да се укључи у ову акцију, као и ученицима, родитељима, директорима и наставницима свих школа.

Требиње: Малишани трчали за вршњаке на Косову

Хуманитарној трци присустволи су Генерални конзул Србије у Мостару Васо Гујић и шеф конзуларне канцеларије Србије у Требињу Мирослав Марковић.