latinica  ћирилица
02/11/2023 |  13:13 ⇒ 14:04 | Аутор: СРНА

Будимир: Рушење домена сајта Владе је дио пакета притисака на Српску

Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир рекао је да је домен сајта Владе Српске, који је био у САД, отказао хостинг из политичких разлога, што представља дио пакета удара на Српску како би она одустала од својих надлежности.
Жељко Будимир - Фото: РТРС
Жељко БудимирФото: РТРС

Будимир је рекао да се иза свега налази покушај да се имовина Републике Српске, противно Уставу и закону, пренесе на БиХ.

- Увјерени смо да иза свега стоји америчка политика и Лондон то вјерно прати - нагласио је Будимир.

Он је истакао да је Влада Републике Српске прешла на нови домен сајта.

- Направљен је нови домен, овај домен који је био у САД отказао је наш хостинг. То је урађено из политичких разлога и ово је још један од притисака на Владу Републике Српске - рекао је Будимир данас новинарима у Бањалуци.

Будимир је рекао да је за Владу Српске везано око 3.000 разних адреса, истичући да ће до краја седмице бити отклоњени сви технички недостаци.

- Влада Републике Српске несметано ради и нема никакве штете од свега овога - истакао је Будимир.

Он је појаснио да овдје није ријеч о томе да је неко срушио домен, односно отказао хостинг за домен некоме појединачно, министру, премијеру - него Влади Републике Српске.

- Ово је још један од притисака на Републику Српску у ситуацији када имамо суђење предсједнику Републике Српске Милораду Додику зато што је потписао указ закона - истакао је Будимир.

Сајт Владе Републике Српске пресељен је на домен Србије. На сајт је могуће ући путем адресе владарс.рс . На сајт Владе није се могло ући од половине прошле седмице.