latinica  ћирилица
06/11/2023 |  12:25 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Парастос на Глођанском брду; Још један монструозни злочин без казне (ФОТО/ВИДЕО)

На Глођанском брду код Зворника служен је парастос за 126 припадника Војске Републике Српске које су прије 31 годину свирепо убили припадници такозване Армије БиХ.
Глођанско брдо, помен - Фото: РТРС
Глођанско брдо, поменФото: РТРС

Помену су присуствовали представници града Зворника, општина Шековићи, Милићи и Осмаци, затим борачких удружења и осталих организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата.

Након парастоса, положени су вијенци на спомен-плочу која је до сада више пута обнављана јер су је непознати вандали упорно разбијали.

Фото: РТРС

Убијени и нестали борци на Глођанском брду, били су припадници Зворничке и Шековачке бригаде Војске Републике Српске. За злочин још нико није одговарао, предмет који се односи на овај масакр налази се у Тужилаштву БиХ.

Фото: РТРС

На Глођанском брду догодио се стравичан злочин над српским војницима који су починили припадници такозване Армије БиХ, предвођени Насером Орићем и Мухамедом Чикарићем, за чије починиоце, упркос свим доказима, ни данас, 31-ну годину послије, нема казне, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик Срни.

Нагласио је да је српски народ већ давно увидио да за Тужилаштво и Суд БиХ, наметнуте инстутуције од високих представника, злочини над Србима не постоје, јер као по устаљеној срамној пракси ти предмети се уопште не узимају у разматрање, већ стоје у ладицима и скупљају прашину, или, ако су којим случајем и подигнуте оптужнице, заврше се ослобађајућом пресудом.

Додик је поручио да Срби нису народ који се икада предавао и повлачио пред било каквом силом па неће ни данас, иако смо изложени свим могућим облицима хибридног рата.