latinica  ћирилица
09/11/2023 |  11:59 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Промовисано 15 доктора наука Универзитета у Бањалуци (ВИДЕО)

Поводом 48 година успјешног рада и развоја Универзитета у Бањалуци, данас је на Факултету политичких наука одржана свечана промоција доктора наука који су у протеклих годину дана успјешно одбранили докторске дисертације.
Промоција доктора наука УНИБЛ - Фото: РТРС
Промоција доктора наука УНИБЛФото: РТРС

Промовисано је 15 доктора науке, од којих десет са Медицинског факултета, по два са Пољопривредног и Факултета политичких наука и један са Филозофског факултета.

Ректор Универзитета Радослав Гајанин рекао је да је ријеч о промоцији доктора наука који су своја истраживања спровели на Универзитету у Бањалуци по највишим стандардима и доказали да истраживања на овој високообразовној институцији имају квалитет као било гдје у свијету.

- То су доказали публикацијама својих истраживања у свјетским научним часописима - рекао је Гајанин.

Декан Факултета политичких наука Ранка Перић Ромић рекла је да је свака научна докторска дисертација свакако значајна са аспекта академске, научне заједнице.

Доктор политичких наука Хелена Крнетић рекла је да овај тренутак представља врхунац њеног труда, рада и залагања.

- На неки начин ова диплома ме обавезује да наставим да се бавим научно-истраживачким радом. Велику захвалност дугујем управи Факултета политичких наука и својим професорима за несебичну подршку и за врхунске услове у току академског усавршавања - рекла је Крнетићева.