latinica  ћирилица
15/11/2023 |  21:06 | Аутор: РТРС

Неле Карајлић у Бечу представио своју књижевну трилогију

Писац и музичар Ненад Јанковић, јавности познатији као др Неле Карајлић, представио је вечерас своју књижевну трилогију "Солунска 28" пред публиком у Бечу.
Промоција књиге Нелета Карајлића у Бечу - Фото: Уступљена фотографија
Промоција књиге Нелета Карајлића у БечуФото: Уступљена фотографија

Разговор и дружење са познатим умјетником одржано је у сали Алберт хол, а промоцију Карајлићевог књижевног опуса у Бечу подржало је Представништво Републике Српске у Аустрији.

Јанковић је пред бечком публиком говорио о недавно објављеној и дуго очекиваној завршници трилогије "Солунска 28: О сексу, дроги и рокенролу", те о ранијим насловима из овог триптиха - "Солунска 28: О новцу и страстима" и "Солунска 28: О пријатељству и издаји".

Интересовање за овај догађај је било велико, тако да је сала била испуњена до посљедњег мјеста, саопштено је из Представништва Републике Српске у Аустрији.

Јанковић је са многобројном публиком подијелио своје искуство у писању невјероватних прича које су обухваћене трилогијом, а у пријатељском разговору са посјетиоцима промоције популарни умјетник је говорио и о својој дугогодишњој успјешној и разноврсној каријери.

- Српска култура је историјски веома повезена са Бечом и главни град Аустрије је веома важно мјесто за промоцију онога што је савремена српска култура данас - рекао је Јанковић.

Присутне је поздравио и шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић, који је изразио задовољство што српска културна сцена привлачи све више пажње у Бечу и остатку Аустрије.

Он је најавио да ће сутра у бечкој Галерији "Штајнер" бити представљени радови четворо представника савремене београдске умјетничке и креативне сцене - Марка Кусмука, Вељка Ваљаревића, Саре Николић и Марка Лађушића.