latinica  ћирилица
16/11/2023 |  12:26 ⇒ 13:08 | Аутор: РТРС

Додик уручио постхумна одликовања за борце (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је данас у Бањалуци постхумна одликовања за борце који су одликовани поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске.
Додјела одликовања - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Додјела одликовањаФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Предсједник Републике донио је Указ којим се за заслуге стечене у борби против непријатеља, као и допринос у стварању, одбрани и ослобођењу Републике Српске, одликују постхумно Медаљом заслуга за народ, борци и учесници протеклог одбрамбено-отаџбинског рата: Миличевић Милан, Салајић Душан и Илинчнић Милан из Шамца, Бркић Бранко и Ћећез Мирко из Дервенте и Матијевић Лука из Петровца.

За погинуле борце из Источног Дрвара: Дамјановић Ратко, Додиг Владо, Бабић Перо, Летић Радован, Чеко Милан, Поповић Перо, Кнежевић Живко, Кнежевић Бошко и Кнежевић Раде.

Из општине Вукосавље одликовани су сљедећи погинули борци: Антић Вид, Мршић Жељко и Радуловић Мирослав.

Из Челинца је одликован Стојановић Млађан.

Додјела одликовања (Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja )

Са подручја Брчко дистрикта, одликовани су постхумно сљедећи борци: Васиљевић Лазар, Мрдић Слободан и Топаловић Боривоје.

Постхумно су одликовани и борци: Тадић Ристо из Источног Новог Сарајева, Мијатовић Славко из Источне Илиџе, Михајловић Раде из Лакташа, Шкапина Стево из Лакташа, Вуковић Димитрија из Котор Вароша, Ковачевић Горан из Невесиња, Окиљ Момир из Братунца, Кљаић из Козарске Дубице, Радука Бранко из Козарске Дубице, Бига Предраг из Билеће, Јокић Данило из Трнова и Попара Гојко из Берковића.

Додјела одликовања (Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja )

Са подручја града Бањалука постхумно је одликовано шеснаест бораца и учесника протеклог одбрамбено-отаџбинског рата.

Одликовани су сљедећи борци: Бабић Богдан, Бабић Драган, Цимбаљевић Вук, Цимеша Мирко, Црнчевић Младен, Цвијетић Славко, Цвјетковић Милан, Дамјановић Здравко, Давидовић Мирко, Штрбац Мирослав, Чавић Драго, Ћурчија Драган, Дебељаковић Звонко, Дедић Хусеин, Дедић Жарко и Берић Душан.

Одликовања је преузео предсједник Борачке организације Републике Српске, Радан Остојић.

Додјела одликовања (Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja )

Са подручја општине Доњи Жабар одликовани су: Ћирић Ћиро, Дамјановић Митар, Игњић Петко, Јовановић Перо, Пејић Горан, Поповић Радован и Жаркић Жељко.

Постхумно одликовани борци са подручја Градишке су: Бакић Мишо и Војновић Милан.

За заслуге стечене у борби против непријатеља, као и допринос у стварању, одбрани и ослобођењу Републике Српске, одликовани су постхумно: Јокић Стево, Грубач Блажо, Солдат Младен, Тривунчић Илија, Плавшић Стево и Ступар Владо.

За погинуле борце са подручја општине Шипово: Дакић Стеван, Нишић Коста, Пекез Здравко, Ћато Радован, Блебић Дане, Јеринић Љубо и Вујнић Мирко.

Постхумна одликовања преузео је Анђелко Вранић, предсједник Општинске борачке организације Шипово.