latinica  ћирилица
16/11/2023 |  16:08 ⇒ 16:37 | Аутор: РТРС

Црнадак: Договор Додика и Шмита

Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак објавио је наводне информације о, како тврди, сусрету и договору предсједника Републике Српске Милорада Додика и Кристијана Шмита.
Игор Црнадак - Фото: Уступљена фотографија
Игор ЦрнадакФото: Уступљена фотографија

- За разлику од бројних других, ова информација није паушална, састоји се од конкретних ствари, провјерљивих у веома кратком року. Зато сам одлучио да јавно објавим главне елементе договора Додик-Шмит, онако како сам их добио - навео је Црнадак на Фејсбуку.

Црнадак наводи да ће "Додик и СНСД постепено ублажити реторику и започети `отопљавање` атмосфере у Републици Српској према Шмиту".

- У том циљу Шмит ће гостовати на РТРС, што је већ реализовано. Функционери СНСД ће серијом изјава стварати амбијент да је Шмит реалност која се мора уважити, што је већ започело изјавом Срђана Мазалице да "не признајемо Шмита, али се не можемо борити против нечега што је фактичко стање - навео је он.

Црнадак каже да ће функционери СНСД на тај начин континуирано, из дана у дан, привикавати јавност у Републици Српској на "нову реалност", како изненадно признавање и прихватање Шмита не би изазвало шок и узнемиреност у Српској.

- Закон о непокретној имовини Републике Српске, који је Влада Републике Српске повукла са дневног реда претпоследње сједнице Народне скупштине, неће бити враћен у процедуру и неће бити усвојен. Додик је добио обећање да неће бити пресуђен у процесу који се води против њега, односно да му неће бити изречена мјера забране политичког дјеловања - написао је Црнадак на Фејсбуку.

Он даље тврди да је "договорено да неће бити техничких измјена изборних правила до краја године, односно увођења скенера и других предложених мјера за обезбјеђивање поштених избора, чиме ће се СНСД омогућити да и даље манипулише изборном вољом грађана".