latinica  ћирилица
17/11/2023 |  17:48 ⇒ 17:50 | Аутор: sputniknews.com

Путин: Све чега се Кустурица такне постаје дијамант

Руски предсједник Владимир Путин захвалио је српском редитељу Емиру Кустурици на пажњи коју поклања руској култури.
Путин и Кустурица (Фото: EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT, илустрација) -
Путин и Кустурица (Фото: EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT, илустрација)

- Хвала вам на вашем раду! Хвала за то што се окрећете руској култури, ваши планови веома радују. Сигуран сам да ће то бити јако интересантно и ишчекиваћемо резултате зато што све чега се Кустурица такне претвара се у дијамант - истакао је Путин.

Кустурица је, одговарајући на похвалу руског предсједника, рекао да планира да учествује у стварању "Лавре" Евгенија Водолазкина, као и да сними нешто према дјелу истакнутог руског писца Фјодора Достојевског, али и да се дотакне свега у чему се огледа руска култура.

- Имате толико добрих аутора, чија дјела нису екранизована. Сматрам да ће то бити руска култура у руским изворима. Два филма ћу радити сам. Веома ми је драго да сам овдје и вјерујем да будућност припада оригиналности и томе да је укидање руске културе на Западу немогуће - нагласио је режисер.

Претходно, Спутњик је сазнао да ће прослављени српски редитељ Емир Кустурица прво снимити филм "Злочин и казна" по роману Фјодора Достојевског, а затим и "Лавр", по дјелу руског писца Евгенија Водолазкина.