latinica  ћирилица
17/11/2023 |  21:34 | Аутор: СРНА

Концерт Крфске филхармоније "У част предака, за будућност потомака"

У Бањалуци је вечерас одржан концерт "У част предака, за будућност потомака", у извођењу Крфске филхармоније "Љападес".
Бањалука, Бански двор - Фото: РТРС
Бањалука, Бански дворФото: РТРС

Концерт, који је одржан у Културном центру "Бански двор", организовали су Православно спортско удружење "Свети Срб и ја" и Крфско друштво грчко-српског пријатељства, уз покровитељство Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске.

Учествовало је више од 100 умјетника под умјетничким руководством диригента Спироса Металиноса.

Предсједник Крфског друштва грчко-српског пријатељства Жељко Поповић рекао је Срни да се у данашње вријеме ратова и немира из Бањалуке шаље порука мира.

- Бањалука и Република Српска знају шта су ратови и колико их не желе. Треба да живимо у миру и заједно са нашим пријатељима Грцима шаљемо поруку мира и јачамо међусобно пријатељство, јер у данашње вријеме добро је имати добре и искрене пријатеље као што су Грци - рекао је Поповић.

Овај културни догађај је добротворно-задужбинарског карактера који се огледа у томе што су посјетиоци куповином улазнице за овај концерт дали прилог за изградњу дјечијег и омладинског образовног кампа на Крфу.

Концерту су присуствовали и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ања Љубојевић и бројни други представници Републике Српске и града Бањалука.