latinica  ћирилица
18/11/2023 |  16:54 | Аутор: Агенције

Шарановић: Свако ко је умијешан у незаконите радње биће приведен правди

Министар унутрашњих послова Црне Горе Данило Шарановић рекао је да данашње хапшење бившег директора Управе полиције Славка Стојановића и још једног лица, као резултат сумњи у злоупотребу службеног положаја у вези са шверцом цигарета, показује да ће свако ко је умијешан у незаконите радње бити приведен правди.
Полиција Црне Горе - Фото: РТРС
Полиција Црне ГореФото: РТРС

Шарановић је истакао изузетан професионализам и посвећеност коју су показали службеници Специјалног полицијског одјељења.

Он је у саопштењу навео да је ова акција, спроведена по налогу Специјалног државног тужилаштва, јасан доказ одлучности органа гоњења у борби против корупције и злоупотребе службеног положаја.

Шарановић је истакао да је ова акција дио ширег напора државе у борби против криминала и корупције и показатељ непоколебљиве посвећености очувању правне државе и заштити интереса свих грађана Црне Горе.

- Као министар унутрашњих послова, поносан сам на рад наших службеника и обећавам да ће Министарство наставити да пружа пуну подршку у свим напорима усмјереним на сузбијање криминала и корупције у нашој земљи. Уз пуно поштовање презумпције невиности, ово хапшење, као и сва претходна, нису само јасна порука извршиоцима кривичних дјела, већ и обећање грађанима да ће правда бити задовољена - рекао је Шарановић.

Према његовим ријечима, ово хапшење показује да нико није и неће бити изнад закона.