latinica  ћирилица
18/11/2023 |  22:41 ⇒ 19/11/2023 | 08:45 | Аутор: РТРС

Ђоковић преко Алкараза у финалу Завршног мастерса (ВИДЕО)

Најбољи тенисер свијета Новак Ђаковић пласирао се у финале Завршеног мастерса у Торину, пошто је у полуфиналу у два сета савладао Шпанца Карлоса Алкараза.
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/Alessandro Di Marco - илустрација) -
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/Alessandro Di Marco - илустрација)

По сетовима је било 6:3, 6:2. 

Сјајно је Ђоковић одиграо меч, није дозволио Шпанцу да уопште размишља о повратку у меч, контролисао је дуел од почетка до краја. 

Меч је трајао један час и 28 минута, а за то вријеме Ђоковић је направио два ас ударца, 13 директних поена, али имао и само пет низнуђених грешака. Направио је три брејка, један у првом, два у другом сету, а ривалу није препустио свој сервис, спасио је четири брејк прилике Алкараза. 

У међусобним мечевима сада Ђоковић води са 3:2. Иначе, Ђоковић по осми пут завршава годину као први на АТП листи, и без обзира на резултат у финалу, у 2024. ући ће и званично као најбољи тенисер планете. 

Ђоковића у финалу чека Јаник Синер, који је у три сета био бољи од Руса Данила Медведева. Финале је на програму у недјељу, а свакако да је занимљивост да је Ђоковић једини пораз у Торину доживио баш од Италијана у групној фази, када је у драматично ммечу славио у тај брејку.