latinica  ћирилица
19/11/2023 |  13:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Чеферин: Надам се што већем броју селекција из региона на ЕУРО

Предсједник Европске фудбалске уније Александер Чеферин рекао је данас за да би волио да се што више репрезентација из региона нађе на Европском првенству у Њемачкој, као и да му је драго да Србија има све бољу инфраструктуру.
Александер Чеферин (фото: ТANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/nr) -
Александер Чеферин (фото: ТANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/nr)

Чеферин је чест гост Србије, а данас је са предсједником Александром Вучићем обишао стадион "Краљевица" у Зајечару, а затим иде на утакмицу Србија - Бугарска у Лесковцу.

- Баш ми је драго кад видим овако красну инфраструктуру и што сам у овом дијелу Србије у ком нисам никад прије био. Нисам много тога видио, осим из авиона и аутомобила, али ми је баш драго да смо дошли. Драго ми је да и ови дијелови Србије добијају праву инфраструктуру - рекао је Чеферин Тањугу.

Услиједило је питање новинара Тањуга о селекцијама из региона које су веома близу пласмана на Европско првенство.

Србија, Хрватска и Словенија све држе у својим рукама кад је у питању одлазак на ЕУРО преко квалификација, док ће Босна и Херцеговина играти бараж.

- Драго ми је што су три репрезентације из региона близу пласмана на Европско првенство, Србија, Хрватска и Словенија. Волио бих да се пласирају и Босна и Херцеговина и Сјеверна Македонија, али они немају шансу. Босна и Херцеговина има бараж, али како играју... Свакако бих волио да се што више селекција из региона пласира на Европско првенство - закључио је Чеферин.