latinica  ћирилица
19/11/2023 |  15:49 ⇒ 19:51 | Аутор: РТРС

Интензивна потрага за Кинезом који је побјегао из затвора (ВИДЕО)

Полиција у Требињу трага за држављанином Кине, који је данас током пријеподнева побјегао из Окружног затвора у овом граду. Одбјегли је био у екстрадиционом притвору због кривичног дјела из области привредног криминала почињеног у Кини, којој је требало да буде изручен. У притвору је био на основу одлуке Суда БиХ.
Одбјегли држављанин Кине - Фото: Уступљена фотографија
Одбјегли држављанин КинеФото: Уступљена фотографија

Кинески држављанин је око 11.30 часова искористио тренутак и прескочио затворску ограду, иако је утврђена бодљикавом жицом и успио да побјегне.

Директор Казнено-поправног завода Требиње Зоран Миладиновић  није могао потврдити, како је раније објављено, да је одбјегли имао помагаче сународнике.

Интезивна потрага траје, а према неким сазнањима виђен је током дана у близини затвора.

Из КПЗ Требиње, тврде да они, као затвор полуотвореног типа, нису ни предвиђени за овакве затворенике, и да је кински држављанин био у екстрадиционом притвору по рјешењу Суда БиХ.

Требињци, становници насеља, које је у непосредној близини затвора кажу да нису ништа примијетили и да се не плаше.

У потрази за одбјеглим Кинезом, осим 40 полицајаца КПЗ Требиње, учествују припадници ПУ Требиње, Жандармерије и Гранична полиција. Појачане су полицијске контроле у околини затвора, на путевима и на излазима из Требиња.