latinica  ћирилица
20/11/2023 |  11:34 | Аутор: РТРС

Због алкохолисаности санкционисано 128 возача

Припадници Полицијске управе Бањалука контролисали су 2.909 учесника у саобраћају, а због утврђене недозвољене количине алкохола у организму санкционисали су 128 возача.
Полиција Српске (Фото: instagram.com/ mup.srpske) -
Полиција Српске (Фото: instagram.com/ mup.srpske)

Контрола је спроведена протеклог викенда на подручју Бањалуке, Прњавора и Кнежева с циљем одржавања и побољшања стања у области безбједности саобраћаја током које је издато 147 прекршајних налога.

- Од укупног броја санкционисаних возача, 75 их је санкционисано због утврђене количине алкохола у организму од 0,31 до 0,80 промила, 34 возача због утврђене количине алкохола од 0,81 до 1,50 промила, а 14 возача је задржано лишењем слободе у службеним просторијама до истрежњења због утврђене количине алкохола у организму већом од 1,5 промила -+ саопштено је из ове управе.

Због утврђеног присуства алкохола у организму санкционисана су четири возача млађа од 21 године или са мање од три године возачког искуства. Један возач је одбио да се подрвгне алкотестирању, а евидентирано је 27 осталих прекршаја.

Припадници Полицијске станице Прњавор су ухапсили два лица која су управљајући путничким возилом под дејством алкохола учествовала у саобраћајним незгодама.

У Улици Рајка Малешевића ухапшено је лице С.Г. из Прњавора, јер је учествовало у саобраћајној незгоди са материјалном штетом, а код овог лица је утврђено је присуство од 1,85 промила алкохола у организму.

У мјесту Лужани, град Прњавор, полицајци су ухапсили лице чији су иницијали Б.С. из овог града, јер је учествовало у саобраћајној незгоди са материјалном штетом, а код њега је утврђено присуство алкохола у организму.

Из Полицијске управе Бањалука позивају учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, а посебно на возаче моторних возила да не управљају возилом под дејством алкохола, јер је вожња под утицајем алкохола опасна, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.