latinica  ћирилица
20/11/2023 |  12:10 ⇒ 12:20 | Аутор: СРНА

Којић: Дејтон зауставио рат, али не и нападе на Српску

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је данас да су закључивањем Дејтонског мировног споразума прије 28 година прекинута ратна дејства, али не и напади на Републику Српску.
Бранимир Којић - Фото: СРНА
Бранимир КојићФото: СРНА

- За претходних 28 година не постоји ниједан дан да међународни касапи нису чинили нешто како би ослабили позицију Републике Српске, с циљем њеног укидања - рекао је Којић Срни.

Указао је да Српска и њене институције желе да се поштује све што је потписано Дејтонским споразумом, иако многе ствари нису по вољи српског народа, али је зарад мира и то прихваћено.

- Није тако када је у питању политичко Сарајево и њихови налогодавци из западних амбасада који очигледно не желе мир на овим просторима. Желе БиХ само за себе, државу без Срба, а то најбоље показује садашње стање у самом Сарајеву у којем су Срби статистичка грешка - навео је Којић.

Он је оцијенио да није случајно изабран 22. новембар, дан након обиљежавања 28 година од потписивања Дејтонског споразума, за почетак суђења институцијама Републике Српске, истичући да "западна булумента преко Суда БиХ показује да је спремна за завршни ударац урушавања овог споразума".

- То је дан када међународна заједница преко Суда БиХ покушава урушити Дејтонски споразум и развластити Републику Српску, дан када се суди Уставу Републике Српске, Народној скупштини и на крају вољи народа из Републике Српске - рекао је Којић.

Истакао је да је српски народ страдалнички.

- Никад нећемо прихватити да нам се намећу закони и да нам капу кроји лажни дипломата Кристијан Шмит. Ово је наша отаџбина и о њој ће бригу водити онај коме народ на изборима укаже повјерење - рекао је Којић.

Он је подсјетио да још нико није адекватно осуђен за злочине почињене над Србима широм БиХ у претходном крвавом рату.

- Никада се ниједан међународни функционер није појавио на парастосима за убијене Србе, никада нам нико није рекао "Опростите, жао нам је", али свакодневно покушавају да нас представе као геноцидан народ - рекао је Којић.