latinica  ћирилица
20/11/2023 |  13:22 ⇒ 13:26 | Аутор: РТРС

Атос банка омогућила стручну праксу за студенте Економског факултета

Атос банка Бањалука потписала је данас Уговор о обављању стручне праксе са Економским факултетом Универзитета у Бањалуци. Уговор о обављању стручне праксе испред Атос банке потписао је Игор Јовичић, предсједник Управе док је испред Економског факултета то учинио декан Миленко Крајишник.
Миленко Крајишник - Игор Јовичић (Фото: Уступљена фотографија) -
Миленко Крајишник - Игор Јовичић (Фото: Уступљена фотографија)

Овим Уговором студентима III и IV године студија биће омогућена стручна пракса у оквиру које ће имати прилику да стекну своја прва практична знања у финансијској институцији као што је наша Банка, саопштено је из Атос банке.

Студенти ће имати прилику упознати се са пословањем банке, те на тај начин стећи знања и искуство из области банкарства, и истовремено имати прилику радити у пословном корпоративном окружењу. Учешћем у овом програму стручне праксе студенти Економског факултета имаће прилику да стекну вјештине рада у банкарству, те да изграде професионалне компетенције кроз практичан рад у пословном окружењу.

С друге стране Aтос банка ће имати прилику да студентима представи пословно окружење, корпоративну културу, али и запослене који све ове године доприносе успјешним резултатима Банке.

Атос банка Бањалука је стратешки опредијељена према друштвено одговорним пројектима, какав је управо овај у оквиру којег ће Банка студентима омогућити стицање нових знања спровођењем стручне праксе. Подршком пројектима који су усмјерени на младе људе, и образовање које има јако важну улогу у сваком друштву Атос банка  је још једном оправдала имиџ друштвено одговорне финансијске институције, саопштено је из Атос банке.